Martin Karlsson, AirSon Engineering - Årets entreprenör på Väla Handelsområde 2019!

February 03, 2020

Martin Karlsson, AirSon Engineering, blev utsedd till årets entreprenör 2019 på Väla Handelsområde!

 

Martin, som arbetar som energiingenjör och projektledare, har under många år och med stort engagemang arbetat tillsammans med Väla Handelsområde gällande frågor som berör resurs-, energieffektivitet och hållbarhet för handelsområdet i Helsingborg. Arbetet har lett till stora besparingar och implementering av flera större åtgärder och investeringar där handelsområdet framgent satsar mot en nollvision gällande fastigheternas energianvändning till år 2023. Vi är mycket glada för denna fina utmärkelse!

 

Motiveringen för priset löd:

Med kompetens, uthållighet och ett stort engagemang bidrar prisvinnaren till att Väla Handelsområde är banbrytande inom hållbarhet och resurseffektivitet. Väla har sänkt sin energianvändning med över 40% sedan 2013. Energibesparingen på ca 4 000 000 kr årligen har bidragit till att kunna utveckla Väla ytterligare för att fortsätta att vara ett framgångsrikt handelsområde.”

E.ON - Energibranschens mest hållbara företag!

January 30, 2020

AirSon Engineering AB är sedan 2019 en del av E.ON. E.ON har blivit utsedda till energibranschens mest hållbara företag av landets beslutsfattare och inköpare. I den totala rankingen av alla undersökta företag inom samtliga branscher landar E.ON dessutom på tredje plats. Tack alla kunder för att ni är med på vägen, nu växlar vi upp ytterligare för att nå vårt mål: ett samhälle som drivs av naturens kraft, inte på dess bekostnad.

 

Sustainable Brand Index B2B har genomförts årligen sedan 2017 och är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Rankingen sker med hjälp av undersökningar och djupintervjuer där beslutsfattare med inköpsansvar inom B2B-marknaden får bedöma de olika företagens grad av hållbarhet.

Vi söker förstärkning!

September 11, 2019

Då vi är inne i en stark positiv utveckling och har en stor framtidstro söker vi tre nya medarbetare, två VVS-ingenjörer och en Energiingenjör.

 

Är du civilingenjör inom installationsteknik (VVS) eller energiteknik, eller motsvarande högskoleingenjör med bra betyg? Lockas du av tekniskt avancerade och utmanande projekt? Tveka inte att gå in på länken nedan för att läsa mer om tjänsterna och ansök!

 

https://www.macavoy.se/jobs/277902-2-3-st-duktiga-vvs-ingenjorer-och-energiingenjor-till-airson-engineering-ab

AirSon Engineering – Årets företag 2018

September 11, 2019

AirSon Engineering är årets företag i Ängelholm 2018! Vi är väldigt glada för utmärkelsen och för den fina motiveringen!

 

Motiveringen löd:

”Med nytänkande och innovation har årets vinnare lockat talanger från ladets ledande universitet till Ängelholm och samtidigt gjort hela världen till sitt arbetsfällt. Det ständiga drivet att ligga i den tekniska utvecklingens absoluta framkant, har under åren lett till ett imponerande antal nya patent, produkter och tekniker som förvaltats väl i bolagets egen huvudverksamhet eller som nya bolag.
Vi är många, världen över, som har AirSon´s exceptionella innovationsförmåga att tacka för hälsosammare inomhusmiljöer och minskad klimatpåverkan.”

AirSon Engineering blir en del av E.ON

May 23, 2019

Effektivisering av energianvändningen hos industri- och företagskunder är avgörande för att nå Sveriges högt ställda klimat- och miljömål. Så även för AirSons kunder med ofta hårt kravställda produktions och inomhusmiljöer.

 

E.ON är Europas största privata energibolag och de har en mycket ambitiös hållbarhetsprofil. De har som enda större energibolag satt en tydlig målsättning om att bli helt fossilfria före utgången av 2025. Köpet av AirSon är tänkt att stärka E.ON’s erbjudande inom energilösningar för framförallt industrin. E.ONs erbjudande till företags- och industrikunder inkluderar idag bland annat värme-/kylalösningar, solenergi, mobilitetslösningar och energiförsäljning.

 

AirSon Engineering har en gedigen erfarenhet av och kompetens inom installationsteknik och en djup förståelse för våra kunders processer och energibehov. Förvärvet gör det ännu enklare för våra kunder att minska både energikostnader och klimatpåverkan, säger Joakim Adgård, försäljningschef på E.ON. 

 

För AirSons del kommer köpet att innebära en större aktör i ryggen och betydligt mer muskler att genomföra större projekt. I övrigt är det mest ”business as usual” som gäller, säger Dan Kristensson, VD på AirSon.

1 / 10

Please reload

AirSon förstärker organisationen under 2019

November 14, 2019

AirSon Engineering AB förstärker organisationen med tre nya ingenjörer, tre specialister inom VVS-projektering respektive energiteknik. Alla tre kommer att utgå från Ängelholm.

 

Petter Gustafsson är nyexaminerad Civilingenjör inom Energiteknik med inriktning Energieffektivisering i byggnader vid Umeå Universitet. Petter kommer i sin tjänst på AirSon främst att arbeta med VVS-konstruktion och rådgivning inom företagets olika konsult- och entreprenadprojekt.

Henrik Banche är utbildad energiingenjör och har studerat Energispecialist Byggnader vid KYH i Malmö. Henrik har en lång erfarenhet inom olika typer av energieffektiviseringsprojekt. Han kommer närmast från företaget Bengt Dahlgren i Helsingborg och kommer att förstärka AirSons Energiavdelning och främst arbeta med att leda arbetet i AirSons energispar- och digitaliseringsprojekt samt med projektledning av implementering av energiåtgärder.

Erik Elsmén är utbildad civilingenjör och har studerat väg och vatten vid Lunds Tekniska Högskola. Erik har en lång erfarenhet inom VVS-projektering. Han kommer närmast från företaget Bengt Dahlgren i Helsingborg och kommer att förstärka AirSons projekteringsavdelning och arbeta med de mer installationstäta nybyggnadsprojekten inom främst läkemedel, medicinteknik och mikro-elektronik.

”De senaste åren har medfört en väldigt positiv utveckling för företaget vilket fört med sig många nya och intressanta projekt. Med dessa rekryteringar står vi rustade för en fortsatt nationell och internationell expansion samtidigt som vi försäkrar god ingenjörsverksamhet och kvalitet. Vi är mycket nöjda med att Petter, Henrik och Erik har valt att arbeta med oss. Rekrytering ligger helt i linje med vårt fokus på god ingenjörskunskap och organisationen förstärks inom områdena konstruktion, energiteknik och projektledning”, säger Dan Kristensson, VD, AirSon Engineering AB.

1 / 7

Please reload

Nyheter

 

Address

Airson Engineering AB

Metallgatan 33

SE-262 72 Ängelholm

Sweden

Organisationsnr: SE 559193-9235

Address Norway
AirSon AS
Nordseterveien 4
1176 Oslo  
Norway

Contact us

Phone:  +46 (0)431 - 40 25 80

E-mail:    info@airson.se

Norway

Telefon:  +47 9795 3349

E-post: post@airson.no