Vi söker förstärkning!

September 11, 2019

Då vi är inne i en stark positiv utveckling och har en stor framtidstro söker vi tre nya medarbetare, två VVS-ingenjörer och en Energiingenjör.

 

Är du civilingenjör inom installationsteknik (VVS) eller energiteknik, eller motsvarande högskoleingenjör med bra betyg? Lockas du av tekniskt avancerade och utmanande projekt? Tveka inte att gå in på länken nedan för att läsa mer om tjänsterna och ansök!

 

https://www.macavoy.se/jobs/277902-2-3-st-duktiga-vvs-ingenjorer-och-energiingenjor-till-airson-engineering-ab

AirSon Engineering – Årets företag 2018

September 11, 2019

AirSon Engineering är årets företag i Ängelholm 2018! Vi är väldigt glada för utmärkelsen och för den fina motiveringen!

 

Motiveringen löd:

”Med nytänkande och innovation har årets vinnare lockat talanger från ladets ledande universitet till Ängelholm och samtidigt gjort hela världen till sitt arbetsfällt. Det ständiga drivet att ligga i den tekniska utvecklingens absoluta framkant, har under åren lett till ett imponerande antal nya patent, produkter och tekniker som förvaltats väl i bolagets egen huvudverksamhet eller som nya bolag.
Vi är många, världen över, som har AirSon´s exceptionella innovationsförmåga att tacka för hälsosammare inomhusmiljöer och minskad klimatpåverkan.”

AirSon Engineering blir en del av E.ON

May 23, 2019

Effektivisering av energianvändningen hos industri- och företagskunder är avgörande för att nå Sveriges högt ställda klimat- och miljömål. Så även för AirSons kunder med ofta hårt kravställda produktions och inomhusmiljöer.

 

E.ON är Europas största privata energibolag och de har en mycket ambitiös hållbarhetsprofil. De har som enda större energibolag satt en tydlig målsättning om att bli helt fossilfria före utgången av 2025. Köpet av AirSon är tänkt att stärka E.ON’s erbjudande inom energilösningar för framförallt industrin. E.ONs erbjudande till företags- och industrikunder inkluderar idag bland annat värme-/kylalösningar, solenergi, mobilitetslösningar och energiförsäljning.

 

AirSon Engineering har en gedigen erfarenhet av och kompetens inom installationsteknik och en djup förståelse för våra kunders processer och energibehov. Förvärvet gör det ännu enklare för våra kunder att minska både energikostnader och klimatpåverkan, säger Joakim Adgård, försäljningschef på E.ON. 

 

För AirSons del kommer köpet att innebära en större aktör i ryggen och betydligt mer muskler att genomföra större projekt. I övrigt är det mest ”business as usual” som gäller, säger Dan Kristensson, VD på AirSon.

Vi framtidssäkrar vårt huvudkontor genom att elektrifiera vår parkering

February 28, 2019

Vi renoverar vår parkering och passar på att förbereda för framtiden. Vi installerar därför intelligenta laddstolpar för tio av våra parkeringsplatser. Dels för att kunna ladda våra ”AirSon”-bilar och för att underlätta för våra medarbetare att ta sig till jobbet med minimala utsläpp på vägen.

 

Tillsammans med laddstolparna har vi installerat en intelligent laststyrning som kan prioritera laddningen av olika fordon och endast låter den tillgängliga effekten från fastighetens abonnemang ladda bilarna. Detta medför att onödiga effekttoppar undviks och att en lägre avsäkring för fastigheterna kan bibehållas.

 

I laddstolparna laddar vi självklart med endast förnybar el.

AirSon huvudprojektör för ny produktionslinje på McNeil

February 27, 2019

McNeil AB i Helsingborg skall utöka sin produktionskapacitet för att klara ökad efterfrågan på sin nikotintablett, Nicorette®. AirSon har fått uppdraget att som totalprojektör leda och samordna all byggnadsteknisk projektering för att anpassa befintliga lokaler till ny tillverkning av produkten. Produktionen, som är klassad för GMP läkemedelsproduktion, ställer omfattande krav på installationerna och rummen i form av renhet, fukt och temperatur.

 

McNeil AB i Helsingborg är en av stadens största privata arbetsgivare med omkring 650 medarbetare. Företaget är specialiserade på tillverkning av läkemedel för egenvård, vilket innebär receptfria produkter på apotek och dagligvaruhandel. Företaget är sedan 2006 en del av den amerikanska Johnson & Johnson-koncernen vilken är en av världens största hälso- och läkemedelskoncerner.

1 / 10

Please reload

AirSon förstärker organisationen under 2019

November 14, 2019

AirSon Engineering AB förstärker organisationen med tre nya ingenjörer, tre specialister inom VVS-projektering respektive energiteknik. Alla tre kommer att utgå från Ängelholm.

 

Petter Gustafsson är nyexaminerad Civilingenjör inom Energiteknik med inriktning Energieffektivisering i byggnader vid Umeå Universitet. Petter kommer i sin tjänst på AirSon främst att arbeta med VVS-konstruktion och rådgivning inom företagets olika konsult- och entreprenadprojekt.

Henrik Banche är utbildad energiingenjör och har studerat Energispecialist Byggnader vid KYH i Malmö. Henrik har en lång erfarenhet inom olika typer av energieffektiviseringsprojekt. Han kommer närmast från företaget Bengt Dahlgren i Helsingborg och kommer att förstärka AirSons Energiavdelning och främst arbeta med att leda arbetet i AirSons energispar- och digitaliseringsprojekt samt med projektledning av implementering av energiåtgärder.

Erik Elsmén är utbildad civilingenjör och har studerat väg och vatten vid Lunds Tekniska Högskola. Erik har en lång erfarenhet inom VVS-projektering. Han kommer närmast från företaget Bengt Dahlgren i Helsingborg och kommer att förstärka AirSons projekteringsavdelning och arbeta med de mer installationstäta nybyggnadsprojekten inom främst läkemedel, medicinteknik och mikro-elektronik.

”De senaste åren har medfört en väldigt positiv utveckling för företaget vilket fört med sig många nya och intressanta projekt. Med dessa rekryteringar står vi rustade för en fortsatt nationell och internationell expansion samtidigt som vi försäkrar god ingenjörsverksamhet och kvalitet. Vi är mycket nöjda med att Petter, Henrik och Erik har valt att arbeta med oss. Rekrytering ligger helt i linje med vårt fokus på god ingenjörskunskap och organisationen förstärks inom områdena konstruktion, energiteknik och projektledning”, säger Dan Kristensson, VD, AirSon Engineering AB.

1 / 7

Please reload

Nyheter

 

Address

Airson Engineering AB

Metallgatan 33

SE-262 72 Ängelholm

Sweden

Organisationsnr: SE 559193-9235

Address Norway
AirSon AS
Nordseterveien 4
1176 Oslo  
Norway

Contact us

Phone:  +46 (0)431 - 40 25 80

E-mail:    info@airson.se

Norway

Telefon:  +47 9795 3349

E-post: post@airson.no