Vi ger liv åt effektiva och pålitliga produktionsanläggningar

Vi hjälper dig att dimensionera, bygga och drifta en effektiv produktionsanläggning. Med fokus på energi- och installationsintensiva projekt med höga krav och snäva toleranser, tillhandahåller vi kompletta utförande- och rådgivningstjänster som uppfyller de strängaste industristandarderna.

Läkemedel & Medicinteknik

Uppfyll de mest krävande regelverken och säkerställ att din verksamhet möter framtidens krav på tillförlitlighet och effektivitet.

Livsmedel

Uppfyll alla säkerhetskrav och regelverk. Minimera driftskostnader och maximera energieffektiviteten

Högteknologisk tillverkning

Framtidssäkra och skydda din produktionsprocess och personal i högteknologiska miljöer.

AirSon symbols

Från start till mål och allt däremellan

AirSon kan hjälpa dig genom projektets alla faser så mycket som du vill, från start till mål. AirSon Projekt Management omfattar även optimering, underhåll och vidareutveckling av MEP-systemen när anläggningen är i drift.

Energy savings

Energieffektivitet

Alla MEP-tjänster och processinstallationer behöver energi. Som experter på energiflöden kan vi minska energibehoven och effektivisera flöden så att du kan göra mer med mindre.

Läs mer

Two People Working

Turn-key implementationer

På AirSon gör vi saker lite annorlunda, vi kan stötta dig så mycket eller så lite du vill, genom hela ditt projekt och under din anläggnings driftsfas.

Läs mer

Pipes

Vatten & VVS

Vi hjälper dig att designa VVS-lösningar, från vanligt vatten och avlopp till specifika vattenreningsinstallationer för processvatten, renvatten, ultrarent vatten m.m. Vi kan även hjälpa dig med hantering av anläggningens spillvatten.

Heating and Cooling

Värme & Kyla

Vi erbjuder ett komplett spektrum av lösningar för värme och kyla med lösningar för komfortinstallationer, processkyla, processvärme, fjärrvärme/kyla, värmepumpar och kylmaskiner. Vi skräddarsyr en lösning som passar just era behov beroende på applikation och minimerar driftskostnader.

Läs mer

Compressed Air

Tryckluft

Tryckluft är ett media som används i många industrier, men kraven på luften är mycket varierande. AirSon hjälper till att designa ditt system baserat på dina krav och specifikationer avseende partiklar, olja och vatteninnehåll m.m.

Electrical cabels

El

AirSon är din partner inom de olika underkategorierna inom el, det vill säga kraft, kommunikation, belysning, telekommunikation och data.

Gas Steam

Ångsystem

Vissa processer kräver höga temperaturer och en jämn tillförsel av ångenergi. AirSon designar och levererar ångpannor och distributionslösningar för olika bränslen (elektriska, gas och biomassa med flera).

Clean room in use

Kontrollerad miljö

Allt från nyckelfärdiga renrums- och dry roomfaciliteter till laboratorier och mikroklimat- och isolatorlösningar.

Läs mer

Automation Bms

BMS & EMS

Smart systemdesign och installation av en energieffektiv installationer räcker inte hela vägen. Man kommer aldrig uppnå systemets fulla kapacitet om man inte integrerar en intelligent lösning för styrning, mätning och övervakning. AirSon har många års erfarenhet av BMS- och EMS-system från flera olika leverantörer.

Ventilation duct

Ventilation

AirSon arbetar med alla slags VVS-lösningar för industri och fastigheter. Detta inkluderar bland annat ventilation, värme, kyla, och avfuktning. Vår historia inom luftrörelse och aerosoler (Läs: AirSon) har fört med sig ett fokus på just luftdynamik, aerosoler, luftbehandling med mera, ofta i form av specialanpassade applikationer för vår egna plattformsteknologi TLA.

Läs mer

Car in future

EV Charging

For the electrical transition that is here already and will grow rapidly. AirSon can guide you through the changes of EV charging.

Våra tjänster

Kontrollerad miljö

Allt från nyckelfärdiga renrums- och dry roomfaciliteter till laboratorier och mikroklimat- och isolatorlösningar.

MEP-tjänster

Vi erbjuder alla tjänster för att din produktionsanläggning ska komma till liv: värme/kylning, ventilation, vatten/sanitet, tryckluft, ånga, gas med mera.

Energi

Alla MEP-tjänster och processinstallationer behöver energi. Som experter på energiflöden kan vi minska energibehoven och effektivisera flöden så att du kan göra mer med mindre.

Background for video placeholder

Senaste nytt

AirSon, Case stories, Energy, MEP | 2 maj 2024

Nova Lund investerar 40 miljoner kronor i hållbara energilösningar!

AirSon | 4 april 2024

Nytt kontor i Malmö!

AirSon flyttar in i Turning Torso!

AirSon, Case stories, Food & Beverage, Energy, MEP | 9 februari 2024

AirSon to deliver turn-key project for boiler and heat pump to Arla Foods Kalmar facility

Bli en del av oss!

Letar du efter en möjlighet att göra karriär tillsammans med några av de smartaste människorna och mest avancerade lösningarna i branschen? Bli en del av ett lag med proffs som tar hand om varandra.

The Air Lab

Vi genomför undersökningar och tester för att hjälpa dig att utveckla skräddarsydda applikationer för lösningar som passar din process och företagets behov.

   ger oss styrka

Sedan 2019 har Airson Engineering varit en del av E.ON som är det största privatägda energibolaget i Europa.

Besök eon.se